Direktlänk till inlägg 9 januari 2010

Smulpaj!

Av Adam af Ekenstam - 9 januari 2010 22:22

TRYCK HÄR FÖR ATT GÅ TILL ORIGINALSIDAN


Idag så lyckades jag äntligen få bukt med en del problem jag haft på den rent tekniska fronten, för att kunna bygga upp mina hemsidor. Tyvärr blev lösningen inte den bästa med funkar tillsvidare.
För att sammanfatta det hela kort så kunde jag inte använda min stora Mac som webserver utav någon anledning, sp jag fick istället koppla upp den andra macen och sen köra den som separat webserver och koppla internt från min stora Mac. Lite bökigare men funktionellt. Dessutom satte jag upp så jag lätt kunde styra båda från samma dator också, vilket gjorde jobbet mycket lättare.
Strax innan 16 så åkte jag ner på stan för att möta upp Petra vid Centralen. hon var tvungen att fixa sitt busskort som hade slutat fungera, något som tydligen här hänt väldigt många av VL:s resenärer. Nere på stationen så var det en ganska rejäl kö med människor, många ville nog göra precis samma sak som vi och byta kortet. Även om kön var lång så gick det snabbt nog för att vi skulle orka stå kvar och vänta.
Anledningen till att vi möttes nere på stan var för att köpa mer varma kläder till Petra, samt kolla in lite mamma-kläder då hennes nuvarande jeans inte längre vill sitta som tidigare. Vi hittade allt utom bra skor. Just nu så klampar hon runt i skor med hål i! Mitt i vargavintern så plumsar hon runt i små tunna gympaskor. Funkar inte alls, så vi måste hitta något åt henne.
Väl hemma igen så lagade jag ihop korvstroganoff, vilket är något Petra aldrig tröttnar på.
Jo just det! Jag hittade Balsamvinäger på ICA för en tid sedan. Ja det vill säga riktig sådan. Lagrad i 15 år och kostar 200:- jämfört med den blaskiga kopian för 24:90 som inte har någon likhet alls med äkta balsamvinäger. Lite sugen på att köpa en flaska… Det finns ju även några dyrare varianter på små plastflaskor från Zeta, men dessa är inte bättre, innehåller bara ett gummerande medel för att få liknande konsistens som den äkta varan.
Swish! Nu åter till mig och Petra, balsamvinägern får fortsätta åldras ifred.
Jag rörde hursomhelst ihop en enkel korvstroganoff, och bakade även samtidigt några smulpajer. Tanken var att Petra skulle få med sig efterrätt dagen efter, samt att vi givetvis skulle ha en efterrätt för kvällen också.
Det blev 4 smulpajer tillslut. Olika fyllning dessutom. 2 äppel, 1 blåbär och 1 hallon. Mums!

Vi åt för ovanlighetens skull i vardagsrummet, då filmen The Break Up rullade på Trean. En film med ett annorlunda slut. Lyckligt på sitt vis.
Givetvis somnade både jag och Petra i soffan. Helt oundvikligt när man ligger bredvid varandra och myser.
Jag vaknade runt 02 och började städa. Kände att det behövdes en liten upprensning faktiskt. Blev mycket bättre med bara några snabba tag.

03:45 är klockan nu, Petra sover på mitt bröst och vi ska upp om 4 timmar. Ska snart få se Bisquit igen, som fyllde 18 veckor idag! (torsdag).

God Natt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Adam af Ekenstam - 26 januari 2010 10:31

TRYCK HÄR FÖR ATT GÅ TILL ORIGINALSIDAN   Imorse fick jag och Petra äntligen höra det efterlängtade ljudet av Bisquits hjärta! Vi åkte till Vårdcentralen för att besöka våran barnmorska Cecilia. Vi kom dit vid 09:30 och fick prata lite om hur a...

Av Adam af Ekenstam - 10 januari 2010 00:52

TRYCK HÄR FÖR ATT GÅ TILL ORIGINALSIDAN   Soffa. Det ordet räcker för att sammanfatta i stortsett hela den här lördagens timmar. För igår somnade jag och Petra i soffan, vaknade vid 07 och la oss i sängen, sov till 12, gick upp, åt frukost, l...

Av Adam af Ekenstam - 9 januari 2010 23:14

TRYCK HÄR FÖR ATT GÅ TILL ORIGINALSIDAN   Ja jag vet ju inte hur många av er som läser idag, som verkligen såg när jag testkörde mitt live-koncept, men jag hoppas någon av er såg det iaf Det enda jag vet är att 78 personer såg det, varvid 53 gjo...

Av Adam af Ekenstam - 9 januari 2010 22:26

TRYCK HÄR FÖR ATT GÅ TILL ORIGINALSIDAN   Idag så väntade ännu en stor dag. Klockan 10:00 skulle jag och Petra vara på Centrallasarettet och besöka Specialistmödravårdcentralen för att genomföra det “riktiga” ultraljudet där Bisquit ä...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards