Direktlänk till inlägg 9 januari 2010

Gårdagens bullfest! Typ

Av Adam af Ekenstam - 9 januari 2010 23:14

TRYCK HÄR FÖR ATT GÅ TILL ORIGINALSIDAN


Ja jag vet ju inte hur många av er som läser idag, som verkligen såg när jag testkörde mitt live-koncept, men jag hoppas någon av er såg det iaf :) Det enda jag vet är att 78 personer såg det, varvid 53 gjorde det live när allt filmades. (Det innebär att några har tittat på klippen efter det att jag avslutat sändningen).
Det hela var ju givetvis väldigt roligt, och jag fick en del respons direkt när jag höll på att filma också, eftersom det finns en så skön funktion som gör att folk kan skriva så jag får chat-meddelanden direkt i telefonen och kan då svara direkt. Väldigt roligt!

Så igår började jag då laga fläskpannkaka, korvstroganoff och kanelbullar. Varför denna massiva matlagning och bakning? Jo, fläskpannkaka var jag sugen på att äta till middag, korvstroganoff  lagade jag ihop samtidigt av den anledningen att Petra älskar just den maträtten, och ska få ha ett rejält lager med matlådor i frysen, så all korvstroganoff åkte direkt ner i matlådor. Kanelbullarna då? Räcker det inte med massor av mat som tar tid att göra? Jo, det kanske det gör, men samtidigt så kände jag för att verkligen lära mig baka bullar på egen hand. Har ju aldrig gjort allting helt själv någon gång i mitt liv. Bröd har jag bakat många gånger i väldigt många olika varianter, men inte saftiga kanelbullar. Jag tänker även börja baka bröd så småningom, men det kräver lite mer känner jag. Framförallt en bakmaskin som klarar av att hantera hela degmassan.

Jag tror det tog mig ungefär 2,5 timmar att laga ihop allting. Det som drog ut på tiden var ju givetvis att bullarna tog tid på sig att jäsa i slutändan.
Precis när jag blivit klar med allt så kom Johan och Hanna förbi. Jag började äta min fläskpannkaka, för jag klarade bara inte av att vänta längre på Petra och Daniel som också skulle komma hem inom kort. Fläskpannkakan var underbart god! Vilket gjorde mig nöjd, eftersom jag aldrig har gjort fläskpannkaka tidigare, och var lite orolig över att jag kanske inte fått fläsket precis så som jag ville ha det. Kanelbullarna lyckades jag tvärglömma pärlsockret på, men vad gjorde väl det? Jag hade massor av socker, kanel och smör som fyllning, så det saknades inte det minsta, bara utseendet hade blivit bättre med pärlsocker. Men smaken på bullarna blev helt underbar. Älskar smaken av nybakat bröd eller bullar! Korvstroganoffen då? Jo, den blev riktigt god. Faktum med så var jag nästan mer sugen på den än fläskpannkakan när jag smakade av.

När Petra och Daniel också kom så fick dom moffa i sig av fläskpannakakan. Hanna valde en film. Valet föll på Pandorum. En Sci-fi/Horror/Action/Thriller film som utspelar sig på ett enormt rymdskepp med muterade, och mycket elaka varelser. Filmen var faktiskt helt okej, även om det låter lite B. Men den är snyggt gjord, utöver några scener med varelserna som rör sig konstigt ryckigt ibland.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Adam af Ekenstam - 26 januari 2010 10:31

TRYCK HÄR FÖR ATT GÅ TILL ORIGINALSIDAN   Imorse fick jag och Petra äntligen höra det efterlängtade ljudet av Bisquits hjärta! Vi åkte till Vårdcentralen för att besöka våran barnmorska Cecilia. Vi kom dit vid 09:30 och fick prata lite om hur a...

Av Adam af Ekenstam - 10 januari 2010 00:52

TRYCK HÄR FÖR ATT GÅ TILL ORIGINALSIDAN   Soffa. Det ordet räcker för att sammanfatta i stortsett hela den här lördagens timmar. För igår somnade jag och Petra i soffan, vaknade vid 07 och la oss i sängen, sov till 12, gick upp, åt frukost, l...

Av Adam af Ekenstam - 9 januari 2010 22:26

TRYCK HÄR FÖR ATT GÅ TILL ORIGINALSIDAN   Idag så väntade ännu en stor dag. Klockan 10:00 skulle jag och Petra vara på Centrallasarettet och besöka Specialistmödravårdcentralen för att genomföra det “riktiga” ultraljudet där Bisquit ä...

Av Adam af Ekenstam - 9 januari 2010 22:22

TRYCK HÄR FÖR ATT GÅ TILL ORIGINALSIDAN Idag så lyckades jag äntligen få bukt med en del problem jag haft på den rent tekniska fronten, för att kunna bygga upp mina hemsidor. Tyvärr blev lösningen inte den bästa med funkar tillsvidare. För att...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Januari 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards